Begin 2009 werd werd "Fragmenten uit de Ateageschiedenis" gepubliceerd, waarin vooral de geschiedenis van Atea aan bod kwam. Dit werk werd enthousiast onthaald door de vroegere werknemers.
Als reactie op genoemde publicatie werd regelmatig gehoord dat het bedrijf weliswaar goed beschreven was, maar dat men niets over de mensen, de warme sfeer, de vriendschappelijke omgang zowel met collega’s als chefs, de sociale ingesteldheid, ... terugvond. Een terechte kritiek!
I
In 2013 wordt dan ook een tweede werk gepubliceerd, dat aanvullend is aan het eerste,Dit werk bestaat uit twee hoofdstukken:
In samenwerking met het Museum aan de Stroom in Antwerpen werden in het najaar 2011 twintig voormalige werknemers geïnterviewd, en dit werd op video opgenomen. Deze tekst werd nu uitgetikt, en wordt nu hier gepubliceerd, rijk geïllustreerd met foto's. Hiervoor deden we een beroep op de geïnterviewden zelf, en konden we ook putten uit het rijke archief van de Vrienden van het Ateamuseum. Ook werden kleurrijke anekdotes bijeengesprokkeld en neergeschreven.
2) Rapport over de werking van Atea met Siemens tijdens WO II
Tijdens de tweede wereldoorlog moest Atea voor Siemens werken. Op basis van een document uit een Amerikaans archief hebben we heel wat research kunnen doen, mensen geïnterviewd enz. We hebben zo ook het spoor kunnen volgen van een tweehonderdtal Ateanen, die tijdelijk bij Siemens in Berlijn hebben gewerkt tijdens de oorlog.
Om een idee te geven van de inhoud, hier
Dit boek kan hier besteld worden.
De doelgroep van deze tekst zijn in eerste instantie alle oud-Ateanen Echter het is niet gemakkelijk ze allemaal te bereiken, op een efficiënte manier. Ook willen we vermijden dat onze mail overkomt als "spam".
Daarom hebben we ons in principe gericht tot volgende groepen.-:
Dit resulteert in deze lijst.
Verder wordt er ook aan derden gevraagd deze info te verspreiden binnen firma's die gegroeid zijn uit het vroegere Atea zoals Atos, Devoteam, NSN, OTNsystems enz.
Hier de lijst van diegenen die reeds besteld hebbenUiteraard, iedere ex-Ateaan (en ook mensen daarbuiten) is welkom. Check misschien eerst of hij/zij al niet op de hoogte is via één van deze lijsten hierboven. Wij rekenen een beetje op dit domino-effect.
Wij zijn niet feilloos. Opbouwende kritiek wordt in dank aanvaard. Mail aanvullingen en wijzigingen hier.
Zijn vroegere publicaties nog beschikbaar?
Vroeger hebben jullie nog andere dingen gepubliceerd, zijn die nog verkrijgbaar?
Inderdaad, zie hier
Terug naar vrienden van het Ateamuseum.
laatst gewijzigd op 29/11/18 door Jan Verhelst