Beste kul & tuur mensen,

Er wordt een nieuwe activiteiten georganiseerd, aard:musical

   Wat Waarover Wanneer Waar kost Afsluitdatum betalen 

Wat: Fiddler on the roof

2. Waarover:

Zie hier voor meer info

Wanneer: zaterdag 17 december  2011, 20:00 u

4..Waar :

Stadsschouwburg
Theaterplein 1
2000 Antwerpen

   

5. Kost: 

6. Inschrijvingen

worden ingewacht tot  31 augustus 2011. Stel niet uit tot morgen als je vandaag kan storten!!

7. Hoe Inschrijven

ENKEL door te betalen via overschrijving
Als u mee wil, stort u het verschuldigde bedrag op bankrekening 414-3296101-77 van Atea Kul & Tuur, Fortstraat 28, 2640 Mortsel, met als vermelding de dat(um) (a) van het (de) evenement(en), en het aantal personen. Als de betaling gebeurt vanaf een rekening met een andere naam, gelieve dan uw naam als commentaar mee te geven . .
In geval van overboeking geldt de volgorde van binnenkomen van de overschrijving op de bank.

Alex Sauwens, Walter Van Brussel, Dirk  Verbeek,  en Jan Verhelst

Waarover

Anatevka is het verhaal van de arme melkboer Tevye, dat zich afspeelt aan het begin van de 20ste eeuw in het tsaristische Rusland. Tevye woont met zijn vrouw Golde en hun vijf dochters in de joodse gemeenschap van het dorpje Anatevka. Tevye probeert onder het harde bewind van de tsaar zijn hoofd boven water te houden en klampt zich vast aan zijn geloof in God en aan de tradities waarmee hij is opgegroeid.

Zijn drie oudste dochters hebben de huwbare leeftijd bereikt. Het liefst ziet hij hen trouwen met geleerde mannen, die net als hij de liefde voor tenachstudie koesteren, maar al snel blijkt dit ijdele hoop. Tot Tevye’s grote verdriet dienen zich keer op keer kandidaat-schoonzonen aan, waarmee hij zich moeilijk kan verenigen. Tzeitel, de oudste dochter, kiest voor de kleermaker Mottel, terwijl Tevye haar liever ziet trouwen met de veel rijkere Leiser Wolf, de slager.

Intussen wordt het nieuws verspreid dat de joodse gemeenschap in de omgeving door de Russen uit hun dorpen worden gejaagd (pogrom). De jonge student Perchik probeert de dorpelingen van Anatevka wakker te schudden, maar niemand luistert naar zijn redevoeringen over het naderende onheil. Behalve Tevye. Hij biedt de onorthodoxe jongeman onderdak en zorgt zo voor nog meer drukte in zijn gezin. Tevye’s dochter Hodel wordt verliefd op Perchik en ook die liefde kan Tevye niet zomaar accepteren. Chava, de derde dochter, vertelt Tevye tot zijn grote schrik dat ze wil trouwen met de Rus Fyedka. Tevye is tot wanhoop gedreven. Keer op keer komt hij in conflict met zichzelf.

Gedwongen door de omstandigheden en uit liefde voor zijn dochters moet Tevye steeds vaker concessies doen aan de voor hem zo dierbare tradities. Steeds vaker richt hij zich wanhopig tot God. “Moet ik alles verloochenen waar ik in geloof? Kan ik mijn eigen kind verloochenen? Kan ik mijn geloof, mijn volk de rug toe keren? Als ik zover moet buigen, breek ik!

Fiddler on the roof in Antwerpen

Lucas Van Den Eynde speelt de Joodse vader Tevje die worstelt met de keuzes die zijn drie dochters maken. Keuzes die breken met de Joodse tradities, normen en waarden. En daar gaat Fiddler on the Roof over: de strijd tussen traditie en vooruitgang, tussen familie en principes. Een verhaal uit 1905, maar nog steeds relevant en actueel.

Andere grote namen in Fiddler on the Roof zijn Jelle Cleymans (Daens), zus Clara Cleymans (belofte Vlaamse Televisiesterren 2011) en hun mama Karin Jacobs (winnares Vlaamse Musicalprijzen Ganesha). Zij staan voor de eerste keer samen op de planken in een musical.

Achtergrondinfo

Fiddler on the Roof is een musical die voor het eerst werd uitgevoerd op Broadway op 22 september 1964. Het verhaal is gebaseerd op het boek Tevye and his Daughters (1894) van de Russisch-joodse schrijver Sholom Aleichem. De muziek werd geschreven door Jerry Bock op tekst van Sheldon Harnick. In 1971 werd de musical verfilmd door Norman Jewison met in de hoofdrol Chaim Topol.

Bekende liedjes uit de musical zijn: "If I Were A Rich Man", "Sunrise, Sunset" en "Matchmaker, Matchmaker Make Me A Match". In 2004 scoorde Gwen Stefani een hit met een bewerking van het eerstgenoemde lied onder de titel "Rich Girl".

Zie ook

http://nl.wikipedia.org/wiki/Fiddler_on_the_Roof