Beste kul & tuur mensen,

Er wordt een nieuwe activiteiten georganiseerd, aard: tentoonstelling   

   Wat Waarover Wanneer Waar kost Afsluitdatum betalen 

Wat: Art center Hugo Voeten in Herentals

2. Waarover:

Zie hier voor meer info

Wanneer: ZONDAG 8 juli 2012, 14.30 u

4..Waar :

Art Center Hugo Voeten
Vennen 23
Herentals.

5. Kost: 

  • NSN werknemers in actieve dienst en één persoon die hen vergezelt:5 euro per persoon
  • Alle anderen: 12 euro per persoon.

We bezoeken de tentoonstelling onder begeleiding van een deskundige gids.

6. Inschrijvingen

worden ingewacht tot  20 juni2012. Stel niet uit tot morgen als je vandaag kan storten!!

7. Hoe Inschrijven

ENKEL door te betalen via overschrijving
Als u mee wil, stort u het verschuldigde bedrag op bankrekening 414-3296101-77 van Atea Kul & Tuur, Fortstraat 28, 2640 Mortsel, met als vermelding de dat(um) (a) van het (de) evenement(en), en het aantal personen. Als de betaling gebeurt vanaf een rekening met een andere naam, gelieve dan uw naam als commentaar mee te geven . .
In geval van overboeking geldt de volgorde van binnenkomen van de overschrijving op de bank.

Alex Sauwens, Walter Van Brussel, Dirk  Verbeek,  en Jan Verhelst

Waarover

Op 18 april 2012 opende het Art Center Hugo Voeten zijn deuren. Aan de oevers van het Kempisch Kanaal in Herentals werd een oude graanfabriek met respect voor de originele architectuur omgebouwd tot een kunst- en tentoonstellingsruimte van 9 niveaus waarin collectioneur Hugo Voeten een gedeelte van zijn verzameling onderbrengt: een diverse en opmerkelijke collectie met hoogst eigen accenten.

Het gebouw dateert uit de jaren 1950, maar stond leeg sinds 1970.In 2006 verwierf Hugo Voeten dit gebouw, dat sinds 2009 werd gerestaureerd en gerenoveerd met respect voor de originele elementen. Het Art Center telt 9 niveaus; een hoge vide zorgt voor een enorme ruimtelijke ervaring en twee dwarse volumes doorsnijden het hele gebouw. Het domein naast het gebouw werd omgetoverd tot een park waarin gaandeweg een aantal beelden hun plaats zullen krijgen.

Bulgaars

 
Een bijzonder aandeel in de collectie-Voeten wordt ingenomen door Bulgaarse kunst met werken van Julius Pascin over Christo tot Pavel Koitchev, Svetlin Roussev en Nedko Solakov. Hiermee is de collectie-Voeten een van de grootste verzamelingen Bulgaarse kunst buiten Bulgarije

Internationaal

 
De privé-verzameling van Hugo Voeten weerspiegelt zijn opmerkelijke passie voor kunst van ca. 1880 tot vandaag, met internationale namen als Auguste Rodin, Aristide Maillol, Arno Breker, Käthe Kollwitz, François Pompon en Fernando Botero. Ook Vlamingen/Belgen als Rik Wouters, Frans Masereel, Jozef Cantré, Félicien Rops en Léon Spilliaert krijgen hun plaats.

 

Actueel

 
Een speciaal accent ligt op actuele kunstenaars. Het privémuseum herbergt werken van o.a. Gilles Barbier, Amy Sillman, Ai WeiWei, Antoni Tàpies, Jan Van Munster, Joseph Havel, Marc Fromm en Panamarenko. Twee bijzonder recente installaties van Michal Rovner en Daniel Canogar zijn zeker de moeite waard.

Meer info, zie  http://artcenter.hugovoeten.org/index.php?page_id=271