Beste kul & tuur mensen,

Er wordt een nieuwe activiteiten georganiseerd, aard: tentoonstelling

   Wat Waarover Wanneer Waar kost Afsluitdatum betalen 

Wat:  Constant Permeke retrospectieve

2. Waarover:

Zie hier voor meer info

Wanneer: ZONDAG 25  november 2012,  14..0 u

4..Waar :

Paleis voor Schone Kunsten
Ravensteinstraat 23
1000 Brussel

5. Kost: 

Voor NSN werknemers in actieve dienst en 1 persoon die hem/haar vergezelt: 6 euro.  (actieve dienst: diegenen die op 1/1/2012 in actieve dienst waren bij NSN mogen aan deze tarief mee)

Voor alle anderen : 13  euro .

In deze prijs zit naast de toegang ook  een vergoeding voor een deskundige gids.

6. Inschrijvingen

worden ingewacht tot 18 oktober 2012. Stel niet uit tot morgen als je vandaag kan storten!!

7. Hoe Inschrijven

ENKEL door te betalen via overschrijving
Als u mee wil, stort u het verschuldigde bedrag op bankrekening 414-3296101-77 van Atea Kul & Tuur, Fortstraat 28, 2640 Mortsel, met als vermelding de dat(um) (a) van het (de) evenement(en), en het aantal personen. Als de betaling gebeurt vanaf een rekening met een andere naam, gelieve dan uw naam als commentaar mee te geven . .
In geval van overboeking geldt de volgorde van binnenkomen van de overschrijving op de bank.

Alex Sauwens, Bart Vandeputte, Dirk  Verbeek,  en Jan Verhelst

Waarover

Na de laatste grote retrospectieve in Den Haag uit 2004 is het de hoogste tijd voor een hommage aan Constant Permeke, deze eigenzinnige Vlaamse expressionist. Permeke overleed zestig jaar geleden in Oostende. Als geen ander wist hij zich in te leven in het harde leven van vissers en boeren, werkmensen die een intieme band onderhouden met het land en de zee. Door uitvergroting en abstractie zet Permeke archetypen neer met een universele uitstraling. Een indrukwekkende selectie van 130 schilderijen, tekeningen en sculpturen, waaronder tal van topwerken, laat alle facetten van Permekes oeuvre zien:
vrouwelijke naakten, land en zee, vissers en boeren in het leven van alledag. Nieuwe landschappen van Thierry De Cordier en naakten van Marlene Dumas benadrukken Permekes actuele waarde.