Beste kul & tuur mensen,

Er wordt een nieuwe activiteiten georganiseerd, aard: cabaret

   Wat Waarover Wanneer Waar kost Afsluitdatum betalen 

Wat:  Red Star Line

2. Waarover:

Zie hier voor meer info

Wanneer: ZONDAG 2 maart 2014, 11.00

4..Waar : Red Star Line
                   Montevideostraat 3
                   B-2000 Antwerpen

5. Kost: 

Voor NSN werknemers in actieve dienst en 1 persoon die hem/haar vergezelt: 2 euro per persoon
Voor alle anderen : 13  euro per persoon.
 In deze prijs zit :

6. Inschrijvingen

worden ingewacht tot  23 november 2013. Stel niet uit tot morgen als je vandaag kan storten!!

7. Hoe Inschrijven

ENKEL door te betalen via overschrijving
Als u mee wil, stort u het verschuldigde bedrag op bankrekening
IBAN BE80 4143 2961 0177, BIC KREDBEBB van Atea Kul & Tuur, Fortstraat 28, 2640 Mortsel, met als vermelding de dat(um) (a) van het (de) evenement(en), en het aantal personen. Als de betaling gebeurt vanaf een rekening met een andere naam, gelieve dan uw naam als commentaar mee te geven . .
In geval van overboeking geldt de volgorde van binnenkomen van de overschrijving op de bank.

Bart Vandeputte, Alex Sauwens, Dirk  Verbeek,  en Jan Verhelst

Waarover

10 redenen om het Red Star Line museum te bezoeken:

  1. Red Star Line kruipt onder uw huid. U hoort, uit eerste hand, verbazingwekkende verhalen van mensen op zoek naar een beter bestaan aan de andere kant van de oceaan.
  2. Locatie, locatie, locatie. Geen betere plek om in de voetsporen van de landverhuizers te treden als in de voormalige havenloodsen van Red Star Line, waar passagiers werden voorbereid op hun trip overzee.
  3. Word wijs. Uw kennis over 19e en 20ste eeuwse emigratie van Europa naar Amerika krijgt een grondige update.
  4. Beleven en delen. Onderga bijna lijfelijk de ervaringen van de ‘fortuinzoekers’ op weg naar een beter leven overzee. Heeft u zelf ervaring met migratie, of hoorde u verhalen van ouders of grootouders, dan is dit dé plek om ze met andere bezoekers te delen.
  5. Migratie en mobiliteit zijn van altijd en overal. De geschiedenis van de mensheid is erop gebaseerd. De persoonlijke verhalen van migranten geven die geschiedenis een gezicht.
  6. Zonder Red Star Line geen ‘White Christmas’. Componist Irving Berlin maakte als jonge snaak de overtocht naar de States. Ontdek ook de verhalen van andere ‘grote’ reizigers als Albert Einstein of Golda Meir.
  7. Geen museum zonder kunst. Het werk van lokale kunstenaars als Eugeen van Mieghem – die als geen ander het leven aan de havenkaaien wist te vatten – wordt samen met andere unieke stukken uit de 19e eeuw gepresenteerd. En aangevuld met recent werk van Belgische kunstenaars zoals Hermans Selleslags of Hans Op de Beeck, die werk speciaal op maat van het museum maakten.
  8. Kers op de taart. Op het einde van uw bezoek leidt een toren, in de vorm van de schoorsteen van een schip, naar een prachtig uitzicht over de omgeving. Met een beetje verbeelding ziet u de passagiers aan boord gaan van de indrukwekkende oceaanstomers die vlakbij aanmeerden. Hun laatste blik op Antwerpen, was die op de bocht in de Schelde.
  9. Ontmoet de buren. Het museum ligt in het hartje van het oude havenkwartier. Recent gerenoveerd en nu een van de meest aantrekkelijke wijken in de stad.
  10. Opstap naar Antwerpen. Of u van geschiedenis, cultuur, shoppen of lekker eten houdt, op wandelafstand van het museum wachten ontdekkingen naar ieders smaak.

Zie ook www.redstarline.be

Mijn persoonlijke indrukken bij mijn bezoek bij de pre-opening op 21 september 2013, zie hier