Beste kul & tuur mensen,

Er wordt een nieuwe activiteiten georganiseerd, aard: tentoonstelling

   Wat Waarover Wanneer Waar kost Afsluitdatum betalen 

Wat:  Titanic: The Artifact exhibition

2. Waarover:

Zie hier voor meer info

Wanneer: ZONDAG 29  juni  2014, 14:15

4..Waar : Paleis 2, Brussel Expo
                    Belgiëplein, 1
                   1020 Brussel

5. Kost: 

Voor NSN werknemers in actieve dienst en 1 persoon die hem/haar vergezelt: 5 euro per persoon
Voor alle anderen: 20 euro per persoon.

In deze prijs is inbegrepen:

6. Inschrijvingen

worden ingewacht tot  12 juni  2014. Stel niet uit tot morgen als je vandaag kan storten!!

7. Hoe Inschrijven

ENKEL door te betalen via overschrijving
Als u mee wil, stort u het verschuldigde bedrag op bankrekening
IBAN BE80 4143 2961 0177, BIC KREDBEBB van Atea Kul & Tuur, Fortstraat 28, 2640 Mortsel, met als vermelding de dat(um) (a) van het (de) evenement(en), en het aantal personen. Als de betaling gebeurt vanaf een rekening met een andere naam, gelieve dan uw naam als commentaar mee te geven . .
In geval van overboeking geldt de volgorde van binnenkomen van de overschrijving op de bank.

Bart Vandeputte, Alex Sauwens, Dirk  Verbeek,  en Jan Verhelst

Waarover

In Paleis 2 in Brussel kan je de indrukwekkende tentoonstelling Titanic: The artifacts exhibition bekijken, een expo die eerder al te zien was in Chicago, London, L.A, Parijs en Amsterdam en al meer dan 25 miljoen bezoekers trok. De makers doen er alles aan om je het gevoel te geven dat je er daadwerkelijk bij was op die fatale vijfdaagse zeetrip van Southampton naar New York.

Ontdek de verhalen van de Belgen en de andere passagiers aan boord, bewonder de levensechte ijsberg in de expo en kom dichter bij het verhaal dan ooit tevoren.
Titanic: The Artifact Exhibition neemt bezoekers mee op een fascinerende reis terug in de tijd om Titanic te herbeleven. De zalen van deze boeiende exhibitie stellen tientallen echte artefacten tentoon die van de oceaanbodem werden opgevist. Bezoekers bezichtigen exact nagebouwde kamers en ontdekken de persoonlijke verhalen die elk een ander hoofdstuk belichten. Deze expositie laat hen het meeslepende verhaal over de eerste en tevens laatste reis van het wereldberoemde schip herbeleven.

De tentoonstelling legt de focus op de meest opvallende anekdotes aan de hand van authentieke voorwerpen en met getrouwe reproducties van het interieur. Delicate parfumflesjes, porselein met het logo van de beroemde White Star Line en nog veel andere voorwerpen die uit het wrak werden gered, leveren een aangrijpende getuigenis van de levens die abrupt tot een einde kwamen of voor altijd overhoop gehaald werden door één van de grootste drama’s op zee uit de geschiedenis.

Titanic: The Artifact Exhibition is een leerzame en ontroerende tentoonstelling, geschikt voor jong en oud die alles willen weten over het leven op het legendarische voertuig. Een ontdekkingstocht met talloze verhalen over heldhaftigheid en menselijkheid. Een hulde aan de ontembare kracht van de menselijke geest wanneer deze geconfronteerd wordt met een drama.

De tentoonstelling omvat de bouw en de tewaterlating van Titanic, het leven aan boord tot aan de tragische schipbreuk en de spectaculaire redding van ongeveer 700 mensen. Het epos wordt afgerond met de ongelofelijke ontdekking van het schip 73 jaar na haar ondergang. Bezoekers komen ook meer te weten over de moderne technieken die zijn aangewend voor het terugvinden en conserveren van de restanten voor toekomstige generaties

Bijkomende info

kranteartikel 2014

http://www.expo-titanic.be/nl/home/

kranteartikel 1912