Beste kul & tuur mensen,

Er wordt een nieuwe activiteiten georganiseerd, aard: cabaret

   Wat Waarover Wanneer Waar kost Afsluitdatum betalen 

Wat:  Trainworld

klik op deze foto om ze te vergroten

2. Waarover:

Zie hier voor meer info

Wanneer: ZONDAG  4 februari  2018 , 13:45  u

4..Waar :  Trainworld
                     Station van Schaarbeek
                     Prinses-Elisabethplein 5
                     1030 Schaarbeek

 5. Kost:  13 euro per persoon.
Naast de toegangsprijs zit hier ook een bijdrage in voor een deskundige gids

6. Inschrijvingen

worden ingewacht tot 5 januari 2018. Stel niet uit tot morgen als je vandaag kan storten!!

7. Hoe Inschrijven

ENKEL door te betalen via overschrijving
Als u mee wil, stort u het verschuldigde bedrag op bankrekening
IBAN BE80 4143 2961 0177, BIC KREDBEBB van Atea Kul & Tuur, Fortstraat 28, 2640 Mortsel, met als vermelding de dat(um) (a) van het (de) evenement(en), en het aantal personen. 
Als de betaling gebeurt vanaf een rekening met een andere naam, gelieve dan uw naam als commentaar mee te geven . ..
In geval van overboeking geldt de volgorde van binnenkomen van de overschrijving op de bank.

Jan Verhelst

Programma

"Onze" firma was van oudsher toeleverancier aan de Belgische spoorwegen

Er is duidelijk een band tussen de geschiedenis van "ons" bedrijf en de spoorwegen. Ook vandaag nog zijn er verschillende NOKIAnen die dagelijks contact hebben met infrabel. Vandaar dat het nuttig werd geacht trainworld in Schaarbeek met een bezoek te "eren".

Beleef de geschiedenis van de Belgische Spoorwegen. Aanschouw en voel de rijkheid van de Belgische spoorwegen in het écht. Prachtige stoomlocomotieven en andere historische collectiestukken staan op u te wachten.

klik op de foto om ze te vergroten

  • Een stomende geschiedenis van treinen en lijnen

Het Belgische spoorwegnet is het oudste van het Europese vasteland. Het breidde zich razendsnel uit. Zowel de staat als bedrijven droegen hun steentje bij en investeerden in de ontwikkeling van het net en de bouw van locomotieven.

Op een echte spoorlijn ontdek je de evolutie op het vlak van techniek en veiligheid. Niet te missen is het unieke filmmateriaal van de elektrificatie van de lijn Brussel-Charleroi!

  • Naar het werk of met vakantie, de trein is er voor iedereen

Al van in het midden van de 19e eeuw worden treinen ingezet om arbeiders van en naar het werk te brengen. Pendelen is een typisch Belgisch fenomeen. Maar de trein is ook de motor van het toerisme en brengt mensen over de grenzen heen.

Laat je onderdompelen in de wereld van de reiziger, van de 19e-eeuwse arbeider op weg naar de fabriek tot de zakenman die met de TEE van de ene naar de andere Europese bestemming reist. Van de familie op uitstap naar zee of de Ardennen tot de aristocrate die met de Orient Express naar exotische oorden trekt.

Ook de koninklijke familie was fan van het eerste uur. Uit de tijd van Leopold I zijn er geen rijtuigen bewaard, maar je kan hier twee koninklijke rijtuigen bewonderen, een uit de tijd van Leopold II en Albert I en een uit de tijd van Leopold III en Boudewijn.

  • Een verhaal van en door mensen

Een authentiek spoorweghuisje in Train World. Dat is uniek! Het vertelt het verhaal van alle spoorwegmannen en –vrouwen, die doorheen de geschiedenis en ook vandaag nog non-stop, 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar in de weer zijn.

Buiten ontdek je immense portretten van al deze spoorwegmensen en het verhaal van de familie Telemans, die nog in het baanwachtershuisje heeft gewoond. In het huisje kom je in de tijd van Expo ’58 terecht, een tijd die symbool stond voor vooruitgang.

Klokken zijn tot vandaag essentieel in de wereld van de trein. Maar wist je dat de trein zelf de hoofdrol speelde in het bepalen van de tijd? Dat de klok vandaag gelijkloopt van in Oostende tot in Aarlen, is te danken aan de spoorwegen en aan de dienstregelingen van de treinen. Wil je weten hoe dat precies komt? Passeer eens bij Trainworld.

De tijd gaat alsmaar sneller. Maar als je de spoorwegzolder binnenstapt, blijft die even stilstaan. Snuister mee en laat je onderdompelen in het verrassende en mysterieuze spoorweguniversum.

Stoomlocomotieven blijven tot de verbeelding spreken, maar ook de diesel- en elektrische locomotieven zijn staaltjes van toptechnologie.

Het verschil tussen de technologieën kom je hier op een speelse en didactische manier te weten.

Zie ook

http://www.trainworld.be/nl/ontdek

http://www.trainworld.be/nl/verhalen