Video "producten en diensten"

In het atea  video archief werd een video "producten en diensten" gevonden. Klik op het driehoekje om het filmpje te starten.(Het is met geluid).

Wat

Deze video werd in de jaren 1980 gebruikt om bezoekers (bv cursisten) een beeld te geven waarmee Atea bezig was. Zoals men kan zien aan de opbouw werd dit in de jaren zeventig gedaan met een diaprojectie, doch verkoos men in de 80er jaren om dit met de nieuwere video technologie uit te voeren.

Wanneer

Dit is duidelijk te situeren in de jaren 1980, doch voor de overname door Siemens, in het GTE tijdperk. Men spreekt reeds over GTD5 en OMNI. GTD5-C is op 27 november 1984 in dienst gegaan met veel tromgeroffel (link Ath-Beringen) , en de eerste OMNI is rond diezelfde tijd geleverd. Men spreekt ook over de kleinste OMNI, de S1S.

We schatten dus 1985.  Opgelet: je moet de datum van de meest recente "foto" inschatten. Er zijn ook foto's bij van vroeger, die men in het jaar van de montage (bv 1985) heeft herbruikt.

Wie en Waar

Er zijn verschillende personen op te herkennen, en verschillende locaties. Naast enkele verwijzingen naar het moederbedrijf GTE, zijn de meeste opnames in de fabriek, kantoren en labos van gte atea in Herentals en Colfontaine gebeurd. Voor de vuist weg herken ik een aantal collega's.

Correcties en aanvullingen

Heb je aanvullingen en correcties: mail hier!

Dit is een "laag" resolutie filmpje. We hebben het hier ook in een hogere resolutie, met scherpere beelden. We zoeken naar een methode om dat op een efficiente manier te verdelen.