François Serluppens 70 jaar getrouwd

Toen Willy Rummens en ik François en zijn echtgenote enkele maanden geleden gingen interviewen (delen van dit interview zijn opgenomen in het boek  "Atea Verhalen"), keek hij er al naar uit, naar zijn 70 jarig huwelijksviering. En intussen is dat gebeurd. Getuigenis in het Nieuwsblad van 25 mei 2013 (dank aan Erik De Cooman)

UIt het nieuwsblad van 25 mei 2013

François en Yvonne vieren 70 jaar huwelijk

Saskia Casteleyns, Antwerpen

Antwerpen -

François Serluppens en Yvonne D’Haen zijn zeventig jaar gelukkig getrouwd.

Waar en op welke datum werd deze foto genomen?

Op de viering van hun platina huwelijk in dienstencentrum Hof Ter Beke verklapten ze hun geheim. ‘We hadden geluk om meteen de juiste te vinden.’ Yvonne glundert als ze hem bezig ziet. ‘Hij is altijd ne schone jongen geweest. Hulpvaardig voor iedereen en vooral voor mij. Ik heb er nooit bij stilgestaan dat we zo lang zouden samen blijven. We zien elkaar gewoon graag.’

Waarom moet deze foto ook in de krant?

Het koppel leerde elkaar als tieners kennen op ’t Kiel. Samen delen ze een imposant leven. Getrouwd in 1943, tijdens de oorlog. ‘Maar die dag was het alsof de oorlog niet bestond.’ De oorlogsjaren zijn een moeilijk onderwerp voor het koppel. François belandde als verzetsstrijder in een concentratiekamp voor krijgsgevangen in Frankrijk. Hij ruilde er zijn geliefde harmonica voor een jas van een Duitse officier en kon ontsnappen. François werkte 35 jaar voor Antwerp Telefoon (ATEA). Yvonne werkte bij de RTT, het vroegere Belgacom. Op hun zestigste gingen ze met pensioen. Het koppel heeft twee dochters.

bron: http://www.nieuwsblad.be/ugc/photospecial/detail.aspx?id=90ff3fbc-963d-4cc9-89e2-16be334ccdac

terug naar de vrienden van het Ateamuseum

laatst gewijzigd op 22/06/13 door Jan Verhelst