EWSD vervangen bij Proximus

In illo tempore zoals in de tijd van de MAX telefooncentrale, ging die 40 jaar of zo mee. Intussen gaat de technologie zo snel dat producten ook sneller vervangen worden. Zo is Proximus nu blijkbaar bezig met het vervangen van EWSD met nieuwere technologie, in een IP omgeving.

Voor een interne publicatie wilde Proximus een oude ATEA foto gebruiken, die op onze website stond van een telefooncentrale in Namur.

Ik heb die toelating gegeven, en het is inderdaad gepubliceerd.

Het grappige is dat die Proximus-man mijn naam heeft verwisseld met die van Peter Verelst (die Peter Verhelst heette) een ATEA installateur die hij ooit nog gekend heeft. Laat ons dat op de zetduivel steken. Maar hij maakte ook reklame voor "onze" tentoonstelling in het MAS.

Hier het artikel uit het interne Proximus tijdschrift.

Ateaan Danny Luyten was betrokken bij gans de cyclus van ontwerp, uitbaten en ook het afschakelen van de EWSD. Zijn "afscheidsbrief" van dit systeemonder de titel "Vaarwel EWSD" hier

Ook voor het Proximus personeel was het een afscheid dat met veel emotie gebeurde. Hier een blog van een man die gedurende vele jaren de EWSD onderhield. Met dank aan Geert Depoortere

terug naar de vrienden van het Ateamuseum


laatst gewijzigd op 08/01/16 door Jan Verhelst