De dag van de glimlach

Toen we  de "ATEA Verhalen"  aan het uitschrijven waren, heb ik heel mijn huis afgezocht naar een nooit gepubliceerd artikel met een reeks bijbehorende diaís voor ATEA info. Tot mijn frustratie niet teruggevonden. Het kon echter niet dat ik dat had weggegooid. Het ging over het afhalen van de sinterklaasgeschenken op atea, wat altijd een hele bedoening was.

Toevallig dit weekend teruggevonden in mijn archieven. Het moet dateren van 1981.

De dag van de glimlach. Ik was indertijd nogal een grote fan van Godfried Bomans. Als ik dit verhaal vandaag lees, zie ik tot mijn verbazing  een Bomansiaanse invloed: met een monkelende glimlach een situatie bekijken en becommentariŽren, en hier en daar iets extra in de verf zetten.

Ik heb toen ook nog een reeks dias genomen. Ondermeer in de audiovisuele zaal, op de bureaus, mensen die hun cadeau naar de bus sleurden. De mooiste was echter de foto van de vader van een kroostrijk gezin van zes kinderen. Hij had het bovenste pak laten vallen, en probeerde dit op te rapen, zonder dat de vijf anderen naar beneden donderden.

Interesse? Zie hier voor het verhaal, dat ik nu uitgetikt heb, en van fotos voorzien.

In 1981 heeft  de toenmalig redacteur van ATEA info dit helaas niet willen publiceren. Zou hij de monkelende glimlach verkeerd begrepen hebben?

Terug naar de vrienden van het Ateamuseum


laatst gewijzigd op 10/08/14 door Jan Verhelst